Paprika (Capsicum annuum)

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Paprika (Capsicum annuum)

Paprika přišla do Evropy v 16. a 17. století z Ameriky ( z nejjižnějšího Mexika), je sice národním kořením Maďarů a Španělů, ale ovládla celý svět. U nás známe čtyři druhy papriky:

- lahůdkovou papriku, která má jemnou a sladkou chuť
- sladkou papriku, která má sladkou, nepatrně nahořklou a pálivou chuť
- gulášovou papriku, která je jemně pálivá
- pálivou papriku, která má ostře pálivou a mírně nahořkou chuť.





Mletá paprika dodává jídlu nejen typickou lahodnou chuť, ale i výraznou červenou barvu. Má mnoho způsobů použití - bez papriky si nedovedeme představit guláš, zejména maďarský, gulášovku, zelňačku či dršťkovou polévku, klobásy, omáčky aj.,dále paprika zjemňuje zeleninové, drůbeží, rybí a masové pokrmy a je součástí grilovacího koření.

Mletá paprika má též léčivé účinky. Obsahuje hodně vitamínu C a karoten , působí proti nachlazení a zabraňuje kornatění cév, povzbuzuje chuť k jídlu, posiluje krevní oběh, chrání cévy a působí jako prevence proti krevním sraženinám.



[Akt. známka: 0 / Počet hlasů: 0]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 29. 09. 2009 | 3194 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Paprika (Capsicum annuum)
Paprika mletá

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |