Okurková omáčka II.

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Okurková omáčka II.

50 g hladké mouky
60 g tuku
300 g sterilovaných okurek
1 cibule
2 dl smetany
5 dl vývaru
několik zrnek pepře
ocet, cukr, sůl



Okurková omáčka II. - recept

Na části tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a zasmahneme. Světlou cibulovou zásmažku zalijeme vývarem a rozšleháme. Omáčku přivedeme za stálého míchání k varu, oheň zmírníme a zvolna vaříme asi 35 minut. V průběhu vaření přidáme do omáčky rozdrcený pepř.
Okurky nakrájíme na drobné kostičky a podusíme na zbývající části tuku a ochutíme octem a cukrem. Na podušené okurky přecedíme provařenou omáčku a ještě krátce spolu povaříme. Nakonec omáčku zjemníme sladkou smetanou.

TIP

Okurková omáčka II. je podávána zejména k vařenému hovězímu masu, ale i bez masa, s vařenými brambory či houskovým knedlíkem.



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 2]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 01. 01. 2008 | 3314 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Okurková omáčka II.
Okurková omáčka II., omáčka, sterilované okurky, smetana

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |