Noky jako příloha

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Noky jako příloha

350 g ve slupce uvařených brambor
250 g hrubé mouky
2 lžíce másla
1 vejce
sůl
mouka na vál



Noky jako příloha - recept

Uvařené brambory oloupeme,najemno nastrouháme, přidáme sůl, máslo, rozšlehané vejce a mouku a připravíme tužší těsto.
Na pomoučeném válu připravíme několik válečků (silných asi jako prst). které nakrájíme na kousky. Vidličkou v nich vytlačíme rýhy (vzniknou nám menší oválky) a zavaříme je do vroucí osolené vody. Noky vaříme asi 3 - 4 minuty, dokud nevyplavou na povrch. Vyjmeme je cedníkem a necháme okapat.

TIP

Na noky můžeme spotřebovat i zbylé uvařené brambory. Uvařené noky jako příloha nám budou chutnat např. ve spojení se špenátem, k různým plátkům masa, které pak přelijeme jejich výpekem, k omáčkám, k některým gulášům apod.
Přidáním různých bylinek (např. petrželka, bazalka, oregáno apod.) přímo do těsta můžeme získat noky jako přílohu i k itálským omáčkám (bazálka, oregano, tymián), přidáním petrželky pak noky např. k paprikové omáčce s kuřetem a další.



[Akt. známka: 3,00 / Počet hlasů: 4]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 03. 02. 2008 | 10397 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Noky jako příloha
Noky jako příloha, uvařené brambory, hrubá mouka, vejce

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |