Meruňky ve vlastní šťávě

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Meruňky ve vlastní šťávě

Nepřezrálé, pevné plody meruněk



Meruňky ve vlastní šťávě - recept

Meruňky dobře omyjeme, nerez nožíkem rozpůlíme, odpeckujeme a skládáme je na sebe řeznou plochou dolů, pevně přitlačíme.
Do každé sklenice dáme trochu studené vody, uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 85° C.
Po ukončení sterilace sklenice hned vyjmeme, obratíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

TIP

Meruňky ve vlastní šťávě jsou výborné na koláče, kynuté knedlíky aj. - a nekazí se!
Stejným způsobem můžete zavařit i švestky, u nich pak v zavařovacím hrnci zahříváme vodu zvolna tak, aby teplota asi za hodinu dostoupila 85° C.



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 2]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 02. 07. 2008 | 1851 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Meruňky ve vlastní šťávě
Meruňky ve vlastní šťávě, nepřezrálé meruňky

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |