Masovosýrová cihla

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Masovosýrová cihla

Velmi chutné, "cihlu"můžeme uplatnit též jako malé pohoštění k vínku.

600 g kuřecích nebo krůtích prsíček
150 g šunky (nebo šunkového salámu)
200 g ementálu nebo čedaru
150 ml mléka
2 vejce
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
sůl
máslo na vymazání formy



Masovosýrová cihla - recept

Vejce rozmícháme s moukou, špetkou solí a postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až získáme hustou směs.
Formu na biskupský chlebíček vymažeme dobře máslem a postupně do ní klademe na tenčí plátky nakrájená a jemně naklepaná, nepatrně osolená prsíčka, na ně pak poklademe plátky šunky a nakonec plátky sýra. Takto postupujeme do vypotřebování surovin. Poslední vrstvu pak zalijeme rozmíchanými vejci tak, aby pronikly do všech vrstev, formu zakryjeme alobalem a pečeme v troubě při 180° C asi 40 minut.
Vychladlou formu i s jejím obsahem vložíme na 2 hodiny do chladničky. Potom obsah vyklepneme na mísu, krájíme na plátky a podáváme se zeleninovým salátem.

TIP

Masovosýrová cihla může být v době přípravy okořeněná podle vlastní chuti i jinak, můžeme do ní přidat i zelené sekané bylinky, zelený hrášek aj. podle vlastního výběru.



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 3]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 20. 01. 2010 | 2403 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Masovosýrová cihla
Masovosýrová cihla, drůbeží prsa, šunka, sýr, vejce

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |