Marinovaný kapr

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Marinovaný kapr

Na marinovaném kapru si pochutnáte nejen o svátcích.....

1 kapr (asi 1,5 kg)
olej
cibule
hladká mouka

Na nálev:

vinný ocet svařený s vodou v poměru1:1
2 bobkové listy
10 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
špetka tymiánu
1 hřebíček
plátek citrónu



Marinovaný kapr - recept

Očištěného kapra nakrájíme na úhledné dílky, osolíme a hodně obalíme v mouce. Obalené rybí kousky pak na oleji opečeme po obou stranách.
Do nádoby se širokým dnem dáme na plátky nakrájenou cibuli a na ni opečenou rybu střídavě s plátky cibule.
Na rybu nalejeme uvařený s t u d e n ý nálev a necháme v chladničce zhruba 3 dny uležet.

TIP

Marinovaný kapr může být podáván jako lehký předkrm. Pro slavnostnější příležitosti jej můžete upravit na mísu a přelít několika lžícemi mléka zředěnou majolkou, ozdobit zeleninou, cibulkou apod.



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 3]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 16. 12. 2009 | 2881 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Marinovaný kapr
Marinovaný kapr, kapr, vinný ocet, nové koření, bobkový list, cibule

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |