Malinový džem

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Malinový džem

Čerstvé zahradní nebo lesní maliny
Na 1 kg malin:

500 g cukru
1 balíček Petosy (40 g)
1/2 lžičky kyseliny citrónové



Malinový džem - recept

Malinový džem připravujeme po dávkách nejvýše z 1 kg malin. Přebrané, propláchnuté a okapané maliny odvážíme pro jednu dávku, tři čtvrtiny malin podlijeme nělikolika lžícemi vody, rychle přivedeme k varu a podusíme.
Horké maliny prolisujeme, protlak povaříme 5 min., přidáme Petosu smíchanou s trochou moučkového cukru a vaříme dále. Když protlak zhoustne (asi za 5 - 10 minut), přidáme po částech zbývající cukr a zbytek malin a vaříme dále.
Až se cukr rozpustí, přilijeme kyselinu citrónovou rozpuštěnou ve lžičce vody, pěnu sebereme opatrně naběračkou a pokud malinový džem již dostatečně rosoluje, naléváme jej vařící až po okraj do skleniček ovinutých vlhkou utěrkou. Okraje skleniček otřeme, zavíčkujeme a skleničky obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 2]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 08. 07. 2008 | 2751 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Malinový džem
Malinový džem, čerstvé maliny, cukr, Petosa, kyselina citrónová

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |