Maďarský guláš II. |
|
OK RECEPTY - MENU | Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com |
REKLAMA NA WEBU...
LEVNÉ RECEPTY
OK menu
Facebook
MASO
Na ohni a na grilu...
Guláše
Vepřové maso
Hovězí maso
Drůbež
Ryby
Zvěřina
Dary moře
Ostatní maso
Sojové maso
OSTATNÍ JÍDLA
POLÉVKY
SLADKÁ JÍDLA
STUDENÁ KUCHYNĚ
Chlebíčky, jednohubky
Slané pečivo, tyčinky...
Saláty
Pomazánky
Paštiky, uzeniny
Zavařeniny, marmelády
NÁPOJE
Reklama Google
|
Maďarský guláš II.
500 g hovězího předního masa (nejlépe kližky)
1 lžíce sádla 2 cibule 1 lžíce sladké mleté papriky sůl a mletý pepř 3 papriky (zelené a červené) 1 - 2 pálivé papričky 4 střední brambory 1/4 lžičky drceného kmínu 3 stroužky česneku 1 lžíce drcené majoránky Maďarský guláš II. - recept Omyté maso odblaníme a po vláknech nakrájíme na pruhy a pak napříč na kostky. V rendlíku na rozehřátém sádle opečeme kostky masa a smažíme je ve vlastní šťávě tak dlouho, dokud se nevydusí na tuk. Potom přidáme k masu na plátky nakrájenou cibuli a opékáme ji do nazlátlé barvy. Vydušené maso s cibulí pak poprášíme mletou paprikou, promícháme a ihned zalijeme asi do dvou třetin vodou. Osolíme, opepříme a dusíme pod poklicí doměkka. Během dušení maso mícháme a podle potřeby podléváme. Oloupané brambory nakrájíme na kostky, očištěné papriky a feferonky na proužky a všechno přidáme k téměř hotovému masu. Podle potřeby dolijeme vodou, přidáme drcený kmín a všechno společně dusíme doměkka. Když jsou maso i zelenina měkké, dochutíme maďarský guláš II. utřeným česnekem, solí a pepřem, necháme přejít varem a odstavíme z ohně. Nakonec přidáme majoránku. Maďarský guláš II. nezahušťujeme moukou, dostatečně jej zahustí dušená cibule a zelenina. TIP Při dušení masa můžeme do základu přidat lžíci rajčatového protlaku a naopak ev. vynechat brambory a kmín. Maďarský guláš II. můžeme podávat s knedlíkem nebo těstovinami.
Související články:
Bramborový guláš II. + foto (28.05.2017) Guláš z trouby (21.02.2011) Vepřový guláš s husími játry v chlebu (22.10.2010) Rybí guláš (10.10.2010) Kotlíkový hovězí guláš s noky (13.08.2010) Celerový guláš (25.07.2010) Bůčkový guláš s křenem (13.05.2010) Vepřový guláš s houbami (22.04.2010) Jemný segedín s kysanou smetanou (20.04.2010) Jednoduchý dančí guláš (18.04.2010) Krůtí guláš s bramborem a fazolemi (21.03.2010) Fofrguláš pro chlapy (11.03.2010) Pikantní guláš z hovězího a vepřového masa s křenem (07.03.2010) Jelení guláš (07.02.2010) Mrkvový guláš (18.01.2010) Guláš z vepřového srdce (15.01.2010) Boršč moravského komtura (04.01.2010) Zvěřinový guláš na víně s hříbky (27.12.2009) Beskydský jehněčí guláš (08.12.2009) Hovězí guláš bez tuku a bez míchání (16.11.2009) Pikantní segedínský guláš s brambory (09.10.2009) Buřtguláš s fazolkami (10.09.2009) Vegetariánský guláš s houbami a zeleninou (24.08.2009) Srnčí guláš se zeleninou (17.08.2009) Prima gulašovka s bramborem (15.08.2009) Krůtí guláš se slaninou a žampióny (13.08.2009) Hovězí gulášek na černém pivě s hříbky (09.08.2009) Houbový paprikáš (20.07.2009) Guláš ze salátových okurek (05.06.2009) Králíčí guláš (04.06.2009) Guláš z kuřete se žampióny (03.06.2009) Zeleninový guláš (11.05.2009) Guláš z hlívy ústřičné (23.04.2009) Jehněčí guláš (10.04.2009) Sójový chilli guláš s fazolemi (21.02.2009) Hovězí guláš nadivoko (19.02.2009) Bramborový guláš s houbami (13.02.2009) Lepší než guláš (28.01.2009) Vepřový guláš bez míchání a tuku (12.01.2009) Guláš feldkuráta Otto Katze (04.01.2009) Guláš po staročesku (25.11.2008) Půlnoční guláš (21.11.2008) Guláš z václavek - václavky - houbový guláš + foto postup (29.10.2008) Guláš z králíka (09.10.2008) Chalupařský guláš (28.09.2008) Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup (15.09.2008) Kotlíkový guláš z vepřového a krůtího masa + foto postup (19.08.2008) Pikantní italský guláš (04.08.2008) Guláš z hub a paprik (27.07.2008) Guláš z hříbků a masa (23.07.2008) Videorecept - Guláš pro 15 lidí (14.07.2008) Vepřový guláš s fazolemi + foto postup (11.06.2008) Paprikový guláš (24.05.2008) Myslivecké nudle (18.04.2008) Kančí guláš (12.04.2008) Hovězí guláš (02.04.2008) Tokajský guláš (21.03.2008) Minutkový guláš se sýrem (14.03.2008) Guláš - pokrm původem z maďarské kuchyně. (11.03.2008) Valašský guláš (10.03.2008) Kuřecí minutkový guláš (09.03.2008) Gulášová omáčka (05.03.2008) Pražský guláš (04.03.2008) Minutkový guláš po myslivecku (04.03.2008) Hovězí guláš v zelí (02.03.2008) Houbový guláš se smetanou (15.02.2008) Jihomoravský guláš (11.02.2008) Bramborový guláš (03.02.2008) Guláš z trojího masa (01.02.2008) Valašský guláš ze skopového masa (01.02.2008) Fazolový guláš s masem (30.01.2008) Zabijačkový guláš (29.01.2008) Pochoutkový guláš s uzeným masem (21.01.2008) Záhorácký guláš (12.01.2008) Hovězí guláš s okurkami (10.01.2008) Vinařský hovězí guláš (10.01.2008) Houbový guláš (09.01.2008) Zeleninový guláš se salámem (06.01.2008) Vídeňský guláš (06.01.2008) Vepřový guláš na pivě a česneku (03.01.2008) Hovězí guláš s paprikami a rajčaty se smetanou (01.01.2008) Bratislavský guláš (01.01.2008) Haškův guláš (31.12.2007) Myslivecký guláš (30.12.2007) Zvěřinový guláš (30.12.2007) Slovácký guláš (21.12.2007) Domácí guláš z hovězího masa (21.12.2007) Maďarský guláš z hovězího masa (21.12.2007) Segedínský guláš (21.11.2007) Znojemský guláš (20.11.2007) Kuřecí minutkový guláš s kapií (19.11.2007) Rychlý játrový guláš (18.11.2007) Segedínský guláš z divočáka (15.11.2007) Rychlý guláš ze špekáčků (15.11.2007) Kuřecí guláš se zeleninou a těstovinami (12.11.2007) Mexický guláš (11.11.2007) Vydáno dne 05. 11. 2008 | 12432 přečtení | ![]() ![]() Maďarský guláš II.
|
Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 |
WEBOVÉ STRÁNKY |
Elektronická cigareta |
CSDR.cz |
RSS kanál - k volnému použití na Váš web |
|