Kynutý strouhanec z brambor

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Kynutý strouhanec z brambor

Chutná jak teplý, tak stejně dobře i za studena.

1 kg brambor
150 ml mléka
1 kostka droždí (42 g)
70 g sádla
sůl, mletý pepř, mletý kmín
80 g hladké mouky
3 stroužky česneku
čerstvou majoránku na ozdobení



Kynutý strouhanec z brambor - recept

Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Vymačkáme z nich vodu a přendáme do mísy, přilijeme mléko a přidáme rozdrobené droždí. Vše osolíme, opepříme, okmínujeme a přisypeme hladkou mouku. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a dobře promícháme.
Vzniklé těsto, husté asi jako na lívance, přikryjeme utěrkou a necháme ho na teplém místě asi 35 minut kynout.
Nízký pekáč nebo plech na pečení vymastíme polovinou sádla a těsto do něj nalijeme. Na povrchu uhladíme a vložíme do vyhřáté trouby.
Kynutý strouhanec z brambor pečeme při 200° C asi 35 minut. V polovině pečení potřeme celý povrch těsta zbylým sádlem a pak dopečeme dozlatova.

Hotový kynutý strouhanec z brambor nakrájíme na čtverce a ozdobíme majoránkou.



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 1]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 07. 05. 2010 | 2744 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Kynutý strouhanec z brambor
Kynutý strouhanec z brambor, brambory, droždí, mléko, česnek, majoránka

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |