Kynuté knedlíky broskvové

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Kynuté knedlíky broskvové

500 g polohrubé mouky
špetka soli
250 ml mléka
1 lžička krystalového cukru
20 g droždí
1 vejce
1 broskvový kompot nebo čerstvé ovoce (podle ročního období)
2 tvrdé tvarohy
moučkový cukr na posypání
100 g másla



Kynuté knedlíky broskvové - recept

Do mísy dáme mouku, přidáme sůl a vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Posypeme ho krystalovým cukrem. Přilijeme vlažné mléko a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vejce a vypracujeme hnětačem tužší těsto.
Těsto na kynuté knedlíky poprášíme moukou, mísu zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout (až zdvojnásobí svůj objem).
Vykynuté těsto na kynuté knedlíky rozválíme na pomoučeném válu na placku. Nožem nakrájíme čtverce 5x5 cm.
Do každého čtverečku zabalíme ovoce. Knedlíky necháme ještě asi 1/4 hodiny kynout a poté je vkládáme do vařící vody na 6-7 minut. Ihned po vyndání na talíře se musí knedlíky propíchnout vidličkou, aby se nesrazily.
Hotové kynuté knedlíky na talíři posypeme strouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a nakonec je polijeme rozehřátým máslem.

TIP

Můžeme je zalít i ovocnou šťávou.



[Akt. známka: 2,06 / Počet hlasů: 17]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 17. 11. 2007 | 8250 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Kynuté knedlíky broskvové
Knedlíky, kynuté, s ovocem, Kynuté knedlíky

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |