Kuře zapečené se žampióny

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Kuře zapečené se žampióny

2 kuřecí stehna (na 2 porce)
2 lžíce oleje
100 g žampiónů
1 lžíce másla
1 lžíce balzamikového octa
1 stroužek česneku
sůl, pepř
250 ml kuřecího vývaru



Kuře zapečené se žampióny - recept

Kuřecí stehna rozřízněte v kloubu na dvě části, osolte je a opepřete. Na rozehřátém tuku v menší pánvi je zprudka opečte (kůží dolů), až kůže zezlátne, pak maso otočte a opečte i z druhé strany.
Poté maso vyjměte a do pánve s výpekem přidejte nakrájené žampióny a máslo a za stálého míchání houby poduste. Po chvíli přidejte trošku soli a pepře, zastříkněte octem (nebo bílým vínem), přidejte na plátky nakrájený česnek a nechte téměř odpařit všechnu tekutinu.
Pak vraťte maso do pánve, zalijte vývarem a dejte péct do vyhřáté trouby na 200° C a pečte asi 45 minut.
Po upečení vyjměte maso a zbytek jejího obsahu svařte asi na polovinu - šťáva by měla být tak hustá, že se udrží na zadní straně lžíce.

Kuře zapečené se žampióny dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží.



[Akt. známka: 3,00 / Počet hlasů: 2]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 06. 11. 2010 | 2596 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Kuře zapečené se žampióny
Kuře zapečené se žampióny, kuřecí stehna, žampióny, kuřecí vývar, balzamikový ocet, máslo

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |