Kuře na citronu a víně + foto


Kuře na citronu a víně kuře
3-4 citrony
3 dcl bílého vína
máslo nebo rama
barvený pepř, sůl

Kuře na citronu a víně – recept

Citrony nakrájíme na kolečka (necelý 1 cm silná) a poklademe na dno pekáčku. Tady pozor – pokud nechceme aby hotové kuře mělo mírně nahořklou chuť (ale ta je na tom velmi zajímavá) tak použijme citron bez kůry. Dolijeme 3 dcl sladšího vína. Obecně – na vaření používejme kvalitu vína, na jakou jsme zvyklí u vína k pití. Osolené kuře naporcované na 1/4 poklademe na citrony, posypeme nahruho namletým barevným pepřem a přidáme velkou lžíci másla nebo máslové ramy. Pečeme v troubě na mírném ohni asi 90minut.




Kuře na citronu a víně Kuře na citronu a víně

Kuře docela často poléváme vypečenou šťávou, tak každých 10 minut. Zhruba v půlce pečení, kdy už jsou citrony měkké, dáme po jednom kolečku citronu na každou porci. Posledních 10 minut „šlápneme na plyn“ – troubu dáme na plný výkon, abychom měli křupavou kůrčičku.




Kuře na citronu a víně Kuře na citronu a víně

Kuře na citonu podáváme třeba s čerstvou bagetou a dresinkem. Salát polijeme šťávou – výpekem. Dobrou chuť…




Kuře na citronu a víně