Krušnohorská čočka na kyselo

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Krušnohorská čočka na kyselo

500 g čočky
1 velká cibule
3 lžíce oleje nebo sádla
2 lžíce hladké mouky
150 ml vody
2 - 3 lžíce octa
sůl, mletý pepř



Krušnohorská čočka na kyselo - recept

Čočku přebereme a v sítu důkladně propláchneme. Pak ji vsypeme do hrnce a zalijeme studenou vodou, aby byla zcela potopená a uvedeme do varu. Vodu osolíme a čočku na mírném ohni pod poklicí vaříme asi 40 minut - až do změknutí. Pokud se nám voda během vaření vyvaří, podlijeme čočku znovu horkou vodou nebo zeleninovým vývarem.
Po uvaření čočku scedíme a vývar zachytíme do jiného hrnce.
V hluboké pánvi rozehřejeme tuk a na něm dorůžova osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli. Tu pak poprášíme hladkou moukou a za stálého míchání orestujeme a poté zalijeme zachyceným vývarem z čočky a důkladně prošleháme. Do omáčky vmícháme ocet (podle chuti i víc) a na mírném ohni za stálého prošlehávání směs povaříme. Potom vmícháme čočku a dochutíme solí a pepřem.

TIP

Krušnohorská čočka na kyselo může být podávána se sázenými vejci nebo rozškvařenou uzenou slaninou, opečenými vuřty, vařeným uzeným masem apod.Jako příloha nám bude chutnat čerstvý chléb. Dobrou chuť!



[Akt. známka: 2,29 / Počet hlasů: 14]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 26. 01. 2008 | 10731 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Krušnohorská čočka na kyselo
Krušnohorská čočky na kyselo, čočka, cibule, ocet, luštěniny

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |