Krevety

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Krevety

10 až 15 větších krevet (na 2 - 3 porce)
2 dl bílého vína
pár stroužků česneku
sůl, pepř
sladkou mletou papriku
trochu olivového oleje nebo kousek másla



Krevety - recept

Tělíčka krevet nařízneme podélně tak, aby zůstal ocásek a obě půlky šly od sebe. Na pánev je naskládáme jednu vedle druhé do tvaru obrácené trojky. Přidáme víno a trochu drceného česneku, soli a pepře a pod pokličkou rychle na prudkém ohni dusíme. Na začátku nebo i na konci přípravy jemně posypeme sladkou paprikou. Průběžně kontrolujeme, aby se tekutina pod krevetami úplně nevypekla. Úplně nakonec přidáme kapku oleje nebo kousek másla, podlijeme ještě jednou trochou vína.
Krevety podáváme jako předkrm s francouzskou bagetou.

TIP

Krevety můžeme jindy připravit bez vína, pak krevety zakapeme citronovou šťávou a namísto mleté papriky přidáme nasekané zelené bylinky.



[Akt. známka: 1,25 / Počet hlasů: 4]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 06. 02. 2008 | 7626 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Krevety
Krevety, dary moře, česnek, víno, paprika

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |