Křenová omáčka

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Křenová omáčka

40 g másla
50 g hladké mouky
3 dl mléka
1 šálek smetany
vývar z kostí nebo z masa či Masoxu
3 - 4 lžíce křenu sterilov. ve sladkokys. nálevu
cukr, sůl, špetka strouhaného muškát. oříšku



Křenová omáčka - recept

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji prochladlým vývarem, metličkou dobře rozšleháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Omáčku vaříme za občasného míchání asi 20 minut, při vaření ji ředíme mlékem.
Provařenou hustou omáčku přecedíme, přidáme smetanu, dobře okapaný, případně trochu vymačkaný sterilov. křen, podle chuti osladíme, přisolíme a okořeníme špetkou muškát. oříšku.
Omáčku povaříme ještě asi 2 minuty a hned podáváme.
Vhodnou přílohou je kynutý knedlík.

TIP

Můžeme použít i křen čerstvě nastrouhaný, ten pak ale vmícháme do omáčky až nakonec a nevaříme jej. Křenovou omáčku podáváme zpravidla k vařenému masu, výborně chutná ale i k masu uzenému a dušenému vepřovému masu. Vyzkoušejte to!



[Akt. známka: 2,00 / Počet hlasů: 1]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 20. 11. 2007 | 2614 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Křenová omáčka
Omáčka, křenová, smetana

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |