Klasická květáková polévka

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Klasická květáková polévka

1 l masového vývaru
300 g květáku
1,5 dl mléka
muškátový oříšek
sůl
petrželka
1 lžíce másla na jíšku
hladká mouka



Klasická květáková polévka - recept

Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vlažným vývarem (vývar jsme vařili asi 45 min.), dobře promícháme a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek a polévku asi 10 min. povaříme.
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Poté masový vývar zředíme vývarem z květáku a mlékem, znovu provaříme, dosolíme, scedíme a klasická květáková polévka je hotová.
Uvařený květák a čerstvě nasekanou petrželku vložíme do polévky těsně před podáváním.



[Akt. známka: 2,20 / Počet hlasů: 10]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 27. 05. 2010 | 20817 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Klasická květáková polévka
Klasická květáková polévka, květák, masový vývar, muškátový oříšek, máslo, hladká mouka

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |