Kedlubnové zelí s novými brambory a osmaženým salámem

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Kedlubnové zelí s novými brambory a osmaženým salámem

je jedním z chutných hlavních jídel, které šetří nejen náš čas, ale i peněženku.

5 kedlubnů
sůl, pepř
kmín, mletá paprika
1 - 2 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
ocet
4 plátky (asi1,5 cm) měkkého salámu
olej na opečení salámu
nové brambory



Kedlubnové zelí s novými brambory a osmaženým salámem - recept

Oloupané, omyté kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle a vložíme je do kastrolu na rozpuštěné máslo. Chvíli dusíme jen v másle (a mícháme), pak podlijeme vodou, osolíme, mírně okmínujeme a dusíme ještě asi 10 minut. V trošce studené vody rozkvedláme mouku, vlijeme ji do kedluben, zamícháme a necháme vařit ještě asi 5 minut (promícháváme). Dochutíme solí a trochou octa, kdo má rád, přidá špetku pepře.
Oškrábané nové brambory se solí a kmínem (můžeme přidat i kousek zelené natě z celeru) uvaříme doměkka a slijeme.
Plátky salámu po obvodu na 3 místech malounko nařízneme (aby se nezkroutily) a prudce opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji a poprašíme mletou paprikou.

Dobrou chuť!



[Akt. známka: 1,67 / Počet hlasů: 6]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 10. 06. 2009 | 2343 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Kedlubnové zelí s novými brambory a osmaženým salámem
Kedlubnové zelí s novými brambory a osmaženým salámem, kedlubny, nové brambory, měkký salám, máslo

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |