Kančí kýta nadivoko

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Kančí kýta nadivoko

500 g kančí kýty
30 g slaniny
mletý pepř, sůl
3 lžíce oleje
kousek cibule, mrkve, celeru a petržele
20 g hladké mouky
cukr, jalovec, nové koření, celý pepř, bobkový list, tymián
20 g másla
kousek citronu
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce brusinkového nebo rybízového kompotu
1 dl červeného vína
ocet



Kančí kýta nadivoko - recept

Dobře odleželé kančí maso (zbavené tuku) protkeneme klínky slaniny, osolíme a necháme krátce odležet. Zeleninu a cibuli pokrájenou na plátky osmažíme na oleji, vmícháme lžičku moučkového cukru a necháme jej slabě zkaramelizovat.
Na připravenou zeleninu vložíme maso, podlijeme vodou, přidáme koření, oloupané kolečko citronu, lžičku octa, rajčatový protlak, sůl a dusíme pod pokličkou.
Při dušení maso obracíme, přeléváme mastnou šťávou a podléváme horkou vodou. Při dopékání přidáme mouku promíchanou s máslem, po chvíli přidáme brusinkový kompot.
Omáčku doplníme vínem,vyjmeme z ní maso, pak ji prolisujeme a dochutíme citrónovou šťávou, cukrem a solí, vložíme zpět do ní maso pokrájené na porce a dobře je prohřejeme.

Kančí kýtu nadivoko podáváme se smaženými bramborovými kroketami a s brusinkovým nebo rybízovým kompotem.



[Akt. známka: 1,80 / Počet hlasů: 5]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 13. 02. 2009 | 8631 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Kančí kýta nadivoko
Kančí kýta nadivoko, kančí kýta, zelenina, koření, jalovec, slanina, červené víno

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |