Jemné bramborové placky se škvarkovou pomazánkou

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Jemné bramborové placky se škvarkovou pomazánkou

500 g ve slupce uvařených brambor
500 ml podmáslí nebo acidofilního mléka
150 g polohrubé mouky
sůl
1 vejce
tuk na opekání (olej, sádlo)
škvarková pomazánka



Jemné bramborové placky se škvarkovou pomazánkou - recept

Uvařené vychladlé brambory oloupeme a jemně nastrouháme, promícháme s podmáslím, moukou, solí a celým vejcem na hustší těstíčko.
Lívanečník nebo pánev rozpálíme, potřeme olejem nebo sádlem a lžící tvoříme malé placičky, které opečeme z obou stran dozlatova.

Upečené placičky klademe na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

Jemné bramborové placky potřeme škvarkovou pomazánkou - viz Pomazánka ze škvarků a podáváme.

TIP

Kdo nemá rád škvarky, může si placičky potřít např. povidly, kečupem, tatarkou aj. podle chuti.



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 3]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 23. 01. 2011 | 2205 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Jemné bramborové placky se škvarkovou pomazánkou
Jemné bramborové placky se škvarkovou pomazánkou, brambory, podmáslí, vejce, polohrubá mouka, škvarková pomazánka

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |