Jelení kýta na víně a smetaně

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Jelení kýta na víně a smetaně

750 g jelení kýty
100 g slaniny
200 ml suchého červeného vína
3 mrkve
1/2 celeru
1 petržel
1 cibule
200 ml smetanu ke šlehání
1 lžíce hladké mouky
celý pepř
bobkový list
nové koření
jalovec
špetka tymiánu
sůl
150 g másla



Jelení kýta na víně a smetaně - recept

Slaninu nakrájíme na úzké proužky a kýtu hustě prošpikujeme. Rozpustíme si polovinu másla, prošpikovanou kýtu jím polijeme a necháme přes noc v chladu. Druhý den kýtu zprudka opečeme, osolíme, přidáme koření a pokrájenou zeleninu, kterou jsme předtím na másle (nebo oleji) orestovali, dáme do pekáčku, zalijeme vínem a trochou vody, zakryjeme a pečeme v troubě.
Před koncem pekáček odkryjeme a dopékáme, a když je maso měkké, tak je vyndáme a naporcujeme jej, zbylé máslo promneme s moukou (uděláme kuličky), dáme je do výpeku a necháme provařit.
Pak odstraníme koření, vmícháme smetanu a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme a vložíme do ní na porce pokrájenou jelení kýtu.

Jelení kýta na víně a smetaně se podává s houskovým knedlíkem.



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 1]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 05. 03. 2010 | 4592 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Jelení kýta na víně a smetaně
Jelení kýta na víně a smetaně, jelení kýta, slanina, kořenová zelenina, smetana ke šlehání, červené víno, bobkový list

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |