Jahodový džem s revení

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Jahodový džem s revení

2 kg jahod
1 kg reveně (rebarbory)
2 kg cukr krystal (nebo krupice)



Jahodový džem s revení - recept

Omyté jahody zbavíme lístků a necháme okapat, větší kousky překrojíme na půlky. Reveň oloupeme, nakrájíme, spaříme vařící vodou a scedíme.
Jahody a reveň dáme do velkého kastrolu (nepodléváme) a za občasného promíchání přivedeme k varu. Nyní přidáme cukr, opět přivedeme k varu a vaříme - a teď už i často mícháme - asi jen 15 minut. (Dlouhým vařením ztrácí jahody svou barvu i vůni).

Ještě horký džem plníme do čistých, nahřátých skleniček (např. od tatarky, dětské výživy apod.), uzavřeme je víčky a otočíme dnem nahoru.

TIP

Před dokončením vaření můžeme do džemu přidat ve lžíci vody rozpuštěný Petol (asi 1 lžičku). Chceme-li rychlejší přípravu, můžeme použít želírovací přípravky na zavařování (nakoupíme v obchodech).



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 2]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 08. 06. 2008 | 1844 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Jahodový džem s revení
Jahodový džem s revení, jahody, reveň, cukr

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |