Jablečný štrůdl po studentsku + foto postup

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Jablečný štrůdl po studentsku + foto postup

Dnes mám pro Vás jednoduchý návod, jak si doma během půl hodinky připravit věci na upečení štrůdlu a jejich poskládání dohromady. Budeme péct dvě šišky štrůdlu.

Co budeme potřebovat:

  • Jablka - zvolil jsem 2 kilový pytel v Tescu za asi tři nebo čtyři pětky
  • Skořice - stačí jeden pytlíček
  • Listové těsto - zvolil jsem Nowaco, stojí asi 39kč a nechtěl jsem riskovat Tesco kvalitu za 9kč
  • Moučkový cukr 
  • Strouhanka (není potřeba)
  • Jedno vejce
  • Hladká mouka




 

Postup:

Postup jsem vypracoval s "živými" fotografiemi z přípravy. Můj štrůdl je aktuálně v troubě, takže tento článek bude čerstvý jako on :-).
1) Připravíme si na linku 7 jablek menší velikosti (Tesco velikost :-D)
2) Položíme na jablka škrabku.
3) Jablka oškrábáme, vložíme je do připravené plastové mísy a zapíchneme do jednoho z nich škrabku.
4) Nyní škrabku vyjmeme z jablka a jablka vyndáme ven na linku, protože nám v misce překáží.
5) Na misku si položíme struhladlo.
6) Jalbka ostrouháme na jemno a struhadlo zapíchneme do jablek.
7) Nyní vyhodíme zbytky z jablek a utřeme linku.
8) Pokud máte pocit, že máte potřebu, můžete si dát pár šluků z e-cigarety.
9) Nyní si připravíme skořici a nasypeme na nastrouhaná jablka. Skořicí nešetříme.
10) Do směsi ještě přidáme moučkový cukr.
11) Zamícháme, ochutnáme a dojde nám, že je to málo sladké. Přidáme cukr.
12) Připravíme si rozmražené listové těsto.  
      
13) Linku si posypeme hladkou moukou a tu rozmácháme po lince rukou.
14) Na rozprostřenou mouka položíme jeden díl těsta a na něj váleček.
15) Těsto se pokusíme rozválet do obdélníku, pokud se Vám to nepovede, těsto zmačkejte a postup
zopakujte.
16) Těsto posypte trouchou strouhanky (není nutné, viz. druhá šiška).
17) První způsob plnění jablky - polovinu jablek rozprostřete pouze uprostřed.
18) A složte jako ručník - nejdříve ohnout předek a pak zadek. Poté přeneste na plech.
 
19) Nyní si nastavte troubu na 180 stupňů a nechte ji nahřát.
20) Rozválejte druhý kus listového těsta. Nyní již není potřeba na těsto pokládat váleček.
21) Nyní buď těsto posypte strouhankou, nebo na to zapomeňte jako já a rovnou rozprostřete zbytek jablek. Tentokrát druhý způsob - jablka jsou všude.
21) Zabalte, přeneste na plech a položte mezi šišky sklenici, vejce a vidličku.
22) Vejce rozbijte, nalijte do sklenice a vidličkou rozškvrdlejte na maděru.
23) Před nanesením vejce šišky posypte trochou moučkového cukru a ten uhlaďte.
24) Metličkou z veletrhu Země živitelka (jiná není kompatibilní s tímto typem štrůdlu) naneste rovnoměrně rozkvedlané vejce na obě šišky.
25) Plech s šiškami strčte do nahřáte trouby a zapněte proudění vzduchu. Pokud tuto funkci Vaše trouba nemá, zvedněte teplotu na 200 stupňů.
26) Na svém mobilním telefonu nastavte časovač na 30 minut.
27) A nakonec, konečně, po 30 minutách s občasnou kontrolou zda štrůdly nehoří, vytáhněte plech ven a užijte si tu vůni.
28) Nyní můžete strůdl nakrájet a vychutnat si nezdravou, sladkou, cukrůplnou večeři :).
Časy na troubě a mobilním telefonu nesedí z důvodu pořízení screenu obrazovky dodatečně.



[Akt. známka: 5,00 / Počet hlasů: 2]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 16. 04. 2015 | 1506 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Jablečný štrůdl po studentsku + foto postup

Sem vložte slova nebo slovní spojení, která vystihují vkládaný článek. V případě nevyužití této části vše vymažte!

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |