Hráškové rizoto s parmazánem

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Hráškové rizoto s parmazánem

Výborné! (Suroviny na 2 porce)

300 g rýže
1 dl bílého vína
50 g nastrouhaného parmazánu
100 g mraženého hrášku
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky soli
1 l kuřecího vývaru (domácího)



Hráškové rizoto s parmazánem - recept

Vývar udržujte po celou dobu přípravy rizota horký.
Na hlubší pánvi zahřejte lžíci másla a olej a nadrobno pokrájenou cibuli s česnekem a solí nechte změknout. Přidejte rýži a ještě chvíli restujte.
Aby se rýže nepřipalovala, přilijte víno a dále míchejte, dokud se všechna tekutina neodpaří. Poté přilijte naběračku horkého vývaru, míchejte a opět nechte tekutinu téměř odpařit. Tak postupujte dál, dokud rýže nezměkne (asi 20 minut).
Těsně před dokončením zamíchejte do rýže zbývající máslo, rozmražený hrášek a 3/4 sýra a odstavte.
Hráškové rizoto s parmazánem pak rozdělte na talíře a posypte ho zbývajícím sýrem.



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 1]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 30. 10. 2010 | 3170 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Hráškové rizoto s parmazánem
Hráškové rizoto s parmazánem, rýže, hrášek, parmazán, bílé víno, česnek

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |