Hrachová kaše s klobásou

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Hrachová kaše s klobásou

400 g sušeného hrachu
40 g másla nebo oleje
25 g hladké mouky
250 ml mléka nebo vody
50 g slaniny
4 klobásy
2 střední cibule
sůl, pepř, majoránka
2 stroužky česneku



Hrách přebereme, opereme a namočíme přes noc ve studené vodě. Druhý den vodu slijeme a hrách povaříme v malém množství čisté vody na mírném plameni doměkka.
Mezitím si připravíme z másla a mouky jíšku, a také oloupeme a na kolečka nakrájíme cibuli a na kostičky slaninu. Měkký hrách prolisujeme přes síto, zahustíme světlou jíškou zředěnou mlékem, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a majoránku a spolu vše ještě krátce povaříme (asi 5 minut).
Klobásy nařízneme a opečeme na pánvi. Hrachovou kaši rozdělíme na talíře, ozdobíme klobásou a osmahnutou cibulkou s vyškvařenou slaninou.



[Akt. známka: 1,89 / Počet hlasů: 9]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 22. 11. 2007 | 10995 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Hrachová kaše s klobásou
Hrách, kaše, klobása

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |