Hovězí pečeně s bylinkovou nádivkou

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Hovězí pečeně s bylinkovou nádivkou

1 kg libového hovězího (zadního) masa
hrst pistáciových oříšků
3 jarní cibulky s natí
1-2 stroužky česneku
olivový olej
sůl, bílý pepř
3 lžíce čerstvě posekaného tymiánu, bazalky, petrželky
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce zakysané smetany



Hovězí pečeně s bylinkovou nádivkou - recept

Omyté a osušené maso podélně nařízneme. Oříšky a bylinky jemně posekáme. Pokrájenou cibulku a česnek zesklovatíme na oleji, přidáme k oříškům a bylinkám, osolíme, opepříme, přidáme olej a smetanu a vše promícháme. Maso naplníme připravenou směsí, uzavřeme špejlemi nebo ovážeme nití.
Zbytkem směsi maso potřeme na povrchu a vložíme do pekáče. Takto necháme v chladu asi hodinu proležet.
Pak maso jemně pokapeme olejem, podlijeme trochou vody a v předehřáté troubě asi hodinu pečeme, v průběhu pečení poléváme výpekem, ev. podlijeme troškou vody.
Upečené měkké maso necháme vychladnout a nakrájíme je na tenké plátky.

Přílohou hovězí pečeně s bylinkovou nádivkou může být bramborová kaše nebo postačí jen čerstvá zelenina.



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 1]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 29. 03. 2010 | 1932 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Hovězí pečeně s bylinkovou nádivkou
Hovězí pečeně s bylinkovou nádivkou, hovězí maso zadní, olivový olej, pistaciové oříšky, jarní cibulka, tymián, bazalka, petrželka

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |