Houbařské roštěnky

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Houbařské roštěnky

4 roštěnky
2 lžíce oleje
20 g másla
rovná lžíce hladké mouky
1,5 dl vývaru z masoxu
sůl, pepř
zelená petrželka

Vložka:

150 g čerstvých hub
150 g cibule
česnek
50 g másla
sůl, kmín



Houbařské roštěnky - recept

Na plátky nakrájené houby (mohou být i žampióny) a cibuli osmahneme na másle, přidáme utřený česnek, kmín, sůl a dusíme pod pokličkou na malém plaménku doměkka.
Odblaněné roštěnky po obvodu nařízneme, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a prudce opečeme po obou stranách na oleji tak, aby byly uvnitř ještě růžové. Roštěnky přeložíme na nahřáté talíře, olej od opékání slijeme, na pánvičku přidáme máslo a mouku, osmahneme, zalijeme vývarem (nebo vodou), vaříme až šťáva zhoustne a odděluje se tuk. Šťávu nalijeme na roštěnky, poklademe houbovou směsí a posypeme rozsekanou zelenou petrželkou.

Houbařské roštěnky podáváme s opékanými brambory a se zeleninovým salátem.



[Akt. známka: 3,00 / Počet hlasů: 2]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 09. 07. 2009 | 2038 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Houbařské roštěnky
Houbařské roštěnky, čerstvé houby, roštěnky, cibule, kmín

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |