Guláš z trojího masa

50 g slaniny
2 větší cibule
1 lžička sladké mleté papriky
200 g hovězího masa
200 g skopového nebo králičího masa
200 g vepřového masa
vývar z kostí nebo z masoxu
2 – 3 lžíce hladké mouky
sůl, mletý pepř
1/4 l kysané smetany

Guláš z trojího masa – recept

Na kostičky rozkrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme k ní nakrájenou cibuli, mletou sladkou papriku a osmahneme. Jako první přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso a dusíme asi půl hodiny. Potom teprve přidáme skopové či králičí maso a obojí dusíme dále. Nakonec přidáme kostky vepřového masa. Během dušení guláš z trojího masa podlijeme trochou horké vody. Když je všechno maso téměř měkké, vydusíme šťávu do tuku, zaprášíme ji moukou, osmahneme, zředíme vývarem a povaříme.
Omáčku dochutíme solí, pepřem a paprikou. Guláš z trojího masa můžeme zjemnit 1/4 l kysané smetany.

Podáváme s houskovými knedlíky, slaným pečivem nebo chlebem.