Dušená mořská štika na pórku

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Dušená mořská štika na pórku

600 g filetů z mořské štiky
sůl
špetku kmínu
3 lžíce oleje
větší pórek
1 cibuli
40 g másla
1 lžíci polohrubé mouky
špetku drceného pepře



Filety z mořské štiky opláchneme, osušíme, po případě zbavíme i kostiček. Osolíme je, položíme do pekáčku s olejem, posypeme kmínem a po obou stranách opečeme.
Podusíme a po 5 minutách přidáme na kolečka nakrájený omytý pórek a cibuli. A vše ještě asi 10 minut dusíme. Hotové filety vyndáme z pekáčku, do kterého přidáme máslo, zaprášíme moukou a krátce orestujeme. Okořeníme, podlijeme a povaříme asi 8 minut.

Porce ryby přelijeme na talíři šťávou s pórkem a podáváme s vařenými bramborami.

TIP

Rybu můžeme podlévat malým množstvím vína nebo jen horkou vodou. Dusíme zvolna a přikryté, zachováme tak všechny aromatické látky, dobu dušení příliš neprodlužujeme, aby se nám maso nerozpadalo.



[Akt. známka: 0 / Počet hlasů: 0]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 16. 11. 2007 | 3022 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Dušená mořská štika na pórku
Mořská štika, ryba, pórek

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |