Drožďová polévka s kapáním

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Drožďová polévka s kapáním

200 g kořenové zeleniny
1 řapík celeru
1 cibuli
50 g másla
40 g droždí
30 g hladké mouky
1 litr zeleninového vývaru
hrst sekané petrželky
sůl

Na kapání:
1 vejce
2 lžíce mléka
špetka soli
3 lžíce hrubé nebo polohrubé mouky



Drožďová polévka s kapáním - recept

Kořenovou zeleninu s řapíkatým celerem očistíme a pokrájíme na kousky.
V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a mícháme ho, dokud se nerozpustí a nezačně vonět. Pak vše zaprášíme moukou, zalijeme studeným vývarem, rozmícháme a přivedeme k varu.
Do polévky přidáme kořenovou zeleninu, a až když změkne, přidáme i řapíkatý celer. Těsně před dovařením přidáme petrželku a kapání, podle chuti osolíme.

Kapání připravíme tak, že v misce rozšleháme vejce s mlékem, směs osolíme a vmícháme do ní mouku. Přes cedník s velkými oky do vroucí polévky vlijeme těstíčko a za občasného promíchání vaříme asi 4 minuty.



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 1]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 03. 02. 2009 | 1946 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Drožďová polévka s kapáním
Drožďová polévka s kapáním, kořenová zelenina, řapíkatý celer, droždí, zeleninový vývar

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |