Cibulová omáčka

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Cibulová omáčka

50 g hladké mouky
50 g tuku
200 g cibule
5 kuliček pepře
sůl
7 dl vývaru z hovězího masa



Cibulová omáčka - recept

Nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dozlatova, pak k ní přidáme hl. mouku, krátce zasmahneme a zalijeme chladným vývarem. Za stálého šlehání přivedeme omáčku k varu, ochutíme ji hrubě rozdrceným pepřem, osolíme a zvolna za občasného míchání vaříme asi 50 minut.
Cibulová omáčka má mít zlatohnědou barvu a výrazně cibulovou a peprnou chuť zesílenou použitím hovězího vývaru.
Po důkladném provaření omáčku přecedíme přes jemné sítko.

TIP

Cibulová omáčka může být také světlá, to pak cibuli na másle jenom zpěníme, jinak postupujeme stejně. Přidáme-li šálek sladké smetany, bude světlá cibulová omáčka jemnější.



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 1]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 01. 01. 2008 | 3767 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Cibulová omáčka
Cibulová omáčka, cibule, omáčka, hovězí vývar

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |