Bramborový nákyp s brokolicí, květákem a cibulí

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Bramborový nákyp s brokolicí, květákem a cibulí

Pikantní specialita - klasika, snadná, lehká - z jednoho pekáče.

500 g brambor
1/2 brokolice
1/2 květáku
3 cibule
50 g vlašských ořechů
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
sůl, pepř

Na bešamel:

2,5 dl mléka
150 g ovčího sýra (ev. jiného)
50 g másla
50 g hladké mouky
2 žloutky
sůl, muškátový květ



Bramborový nákyp s brokolicí, květákem a cibulí - recept

Oloupané brambory povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme je, necháme částečně vychladnout a nakrájíme na plátky.
Brokolicí a květák povaříme asi 2 minuty v osolené vodě, scedíme, zprudka zchladíme ledovou vodou, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou.
Oloupané, nahrubo nakrájené cibule orestujeme na oleji s kouskem másla a nasekanými ořechy, osolíme a opepříme.
Máslo na bešamel rozehřejeme, přidáme hladkou mouku, vymícháme a zalijeme mlékem a za občasného míchání provaříme asi 10 minut. Bešamel dochutíme solí, muškátovým květem a minutu převaříme.
Hotový bešamel za občasného promíchání vychladíme ve studené lázni a pak do něj vmícháme prošlehané žloutky a nastrouhaný sýr.
Zapékací formu vytřeme olivovým olejem, na dno naskládáme plátky brambor, na ně dáme orestovanou cibulí a navrch rozložíme brokolici a květák. Vše zalijeme připraveným bešamelem a uhladíme stěrkou.

Bramborový nákyp s brokolicí, květákem a cibulí pečeme v troubě vyhřáté na 180° C asi hodinu dozlatova.



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 1]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 25. 03. 2010 | 2361 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Bramborový nákyp s brokolicí, květákem a cibulí
Bramborový nákyp s brokolicí, květákem a cibulí, brambory, květák, brokolice, cibule, ovčí sýr

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |