Bramborový knedlík

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Bramborový knedlík

800 g brambor uvařených ve slupce
250 g hrubé mouky
1 vejce
2 lžíce krupice
1 lžička soli



Bramborový knedlík - recept

Brambory uvaříme, oloupeme a najemno nastrouháme. Prosátou mouku smícháme s krupicí, solí a vejcem a přidáme k nastrouhaným bramborám.Vypracujeme vláčné, ale tuhé těsto.
Vytvarujeme z něho podlouhlé knedlíkové šišky - bramborové knedlíky a ihned je zavaříme do vroucí osolené vody. Bramborové knedlíky vaříme podle velikosti asi 20 minut.

TIP

Tento základní recept na bramborový knedlík můžeme různě obměňovat, např. do bramborového těsta vmícháme:
.1 vrchovatou lžíci drobně nasekané naťové nebo kadeřavé petrželky a namísto šišky uděláme větší kuličky (ty pak vaříme jen asi 8 minut - podle velikosti)
.1 menší červenou papriku nakrájenou na drobné kostičky a orestovanou na oleji
.slaninu, salám aj. podle chuti a fantazie



[Akt. známka: 0 / Počet hlasů: 0]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 13. 01. 2008 | 1683 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Bramborový knedlík
Bramborový knedlík, brambory, hrubá mouka, vejce, knedlík

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |