Bramborové koule - příloha k masu

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Bramborové koule - příloha k masu

Brambory (množství podle počtu stravníků)
sůl
hladká mouka na obalení



Bramborové koule - příloha k masu - recept

Polovinu ze zvoleného množství brambor (lépe víc než polovinu) uvaříme ve slupce a vychladlé je oloupeme a nastrouháme. Zbývající brambory (syrové) oloupeme a nastrouháme najemno, vymačkáme z nich co nejvíce vody, přidáme k vařeným nastrouhaným bramborám, osolíme a dobře promícháme.

Ze vzniklého těsta rukama tvarujeme koule asi o průměru 4 cm, které obalujeme v hladké mouce a vkládáme do vařící osolené vody.

Bramborové koule - přílohu k masu vaříme asi 10 minut, poté cedníkem vybíráme, necháme okapat a podáváme.
Na talíři je ještě přelijeme výpekem z masa. Nejlépe se hodí k pečenému masu, důkladně přelité výpekem.



[Akt. známka: 2,00 / Počet hlasů: 4]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 05. 01. 2011 | 3473 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Bramborové koule - příloha k masu
Bramborové koule - příloha k masu, brambory, sůl, hladká mouka

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |