Babské rady XII.

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Babské rady XII.

Jsou tady, aby pomohly!



Přidáte-li do jíšky špetku soli, bude krásně jemná, nebudou v ní hrudky a nesrazí se.

Nechce-li těsto kynout, vložte mísu s těstem na horní příčku vypnuté trouby, pod ní umístěte velký hrnec naplněný až po okraj vařící vodou a troubu zavřete.

Bramboráky budou křupavé, když do těsta přidáte 1 - 2 lžičky tvarohu.

Když uvařené brambory nebudete hned podávat, vložte po scezení mezi hrnec a pokličku papírovou utěrku, která pohltí páru z brambor a ty pak zůstanou krásně suché a déle teplé.

Vánočku je třeba plést vždy od poloviny, těsto - válečky se pak nevytahují.

Jíšku do polévek a omáček není třeba zdlouhavě míchat na rozpáleném oleji a pasírovat přes sítko, aby v ní nebyly hrudky. Můžete ji rovnou přidat do polévky či omáčky, musíte ale dodržet pravidlo, že do vroucí polévky přidáváme jen studenou jíšku a naopak, horkou jíšku ředíme jen studenou vodou, pak se hrudky nevytvoří!

Vaříte-li hovězí maso do omáčky a je stále tuhé, dejte do vařícího vývaru s masem 1 lžičku prášku do pečiva a maso během krátké doby změkne.




Související články:
Babské rady XIII. (17.11.2010)
Babské rady XI. (15.11.2009)
Babské rady X. (08.10.2009)
Babské rady IX. (16.08.2009)
Babské rady VIII. (08.05.2009)
Babské rady VII. (10.01.2009)
Babské rady VI. (28.07.2008)
Babské rady V. (30.05.2008)
Babské rady IV (02.05.2008)
Babské rady III (22.01.2008)
Babské rady II - nepodařené jídlo (05.01.2008)
Babské rady I. - aneb maličkosti, které pomáhají (17.12.2007)
[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 1]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 07. 05. 2010 | 4814 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Babské rady XII.
Babské rady XII.

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |