Babské rady VII.

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Babské rady VII.

Pár zlatých rad, které vám mohou pomoci jednodušeji "zvládnout vařečku".





Pažitka vydrží v ledničce jako čerstvě utržená několik dní, když ji nejdříve důkladně propláchnete pod tekoucí studenou vodou, pak necháte okapat a zabalíte do alobalu. Při použití jen rozbalíte alobal, nakrájíte potřebné množství a znovu zabalíte.

Přidáváte-li do salátu pažitku a nechcete-li, aby se vám křehké stonky pažitky pomačkaly, je lepší nastříhat ji kuchyňskými nůžkami.

Aby zůstala i po uvaření rýže krásně bílá, přidejte před vařením do hrnce s vodou lžíci citronové šťávy.

Dvojnásobné množství sněhu ušleháte, když na každý bílek přidáte 1 lžíci studené vody.

Vaječný bílek nikdy nešlehejte v hliníkové nádobě, jinak získá šedivý odstín.

Dobrý sníh ušleháte, když do bílku přidáte několik zrnek soli a lžičku vody.

Nemáte-li v zásobě kypřící prášek do pečiva, můžete jej nahradit 3 - 4 lžícemi rumu.

Žloutky při šlehání nabudou, když k nim přidáte lžíci vlažné vody.

Kandované ovoce se vám bude snadněji krájet a nebude se při krájení lepit na nůž, když ho předtím vložíte na 5 min. do mrazáku.

Když doma chybí bílé víno, které potřebujete do omáčky, stačí v trošce octa rozpustit 2 kostky cukru a zavařit vše do omáčky.

Tmavé omáčky k hovězí či vepřové pečeni získají zvláštní aroma, když je vaříte s trochou želé nebo se šťávou z černého rybízu.

Přidáváte-li do pokrmu (např. do guláše aj.) pivo, pak je lepší obyčejné světlé, plzeňské pivo mívá v pokrmech hořkou chuť.

Maso na guláš bude velmi křehké a bude mít výraznější chuť, když ho předem asi na 24 hod. naložíte do sójové omáčky. Nemáte-li čas maso naložit, stejného efektu dosáhnete, když při dušení přidáte lžičku octa nebo trochu koňaku.

Plátky tvrdého sýra vydrží v mikrotenovém sáčku dlouho čerstvé, když k nim přidáte 2 kostky cukru. Když pro změnu potřete okraje sýrových plátků olejem, zabráníte jejich předčasnému okorávání.

Aby se majonéza v salátu nesrazila, měly by být všechny přísady zahřáté na pokojovou teplotu.

Brambory se snadněji loupou, dokud jsou ještě horké. Aby se slupka dala lépe stáhnout, uvařené brambory sceďte, sundejte pokličku a nechte z nich na vypnuté plotýnce krátce vyjít páru, přitom lehce potřásejte hrncem.

Brambory do salátu nekrájejte na příliš tenké plátky, aby se nerozdrobily.



Související články:
Babské rady XIII. (17.11.2010)
Babské rady XII. (07.05.2010)
Babské rady XI. (15.11.2009)
Babské rady X. (08.10.2009)
Babské rady IX. (16.08.2009)
Babské rady VIII. (08.05.2009)
Babské rady VI. (28.07.2008)
Babské rady V. (30.05.2008)
Babské rady IV (02.05.2008)
Babské rady III (22.01.2008)
Babské rady II - nepodařené jídlo (05.01.2008)
Babské rady I. - aneb maličkosti, které pomáhají (17.12.2007)
[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 7]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 10. 01. 2009 | 5866 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Babské rady VII.
Babské rady VII.

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |