Anýz - Pimpinella anisum

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Anýz - Pimpinella anisum

Anýz - Pimpinella anisum Anýz - latinsky Pimpinella anisum pochází z Egypta a Sýrie. Dnes se ale pěstuje v mnoha částech světa - na Balkáně, Středomoří, v Rusku a střední Asii, ve Španělsku, Indii, Turecku, Mexiku, Slovensku, též u nás na jižní Moravě. Anýz je rostlina vyžadující teplo a sluníčko. Anýz je jedno z nejstarších a nejrozšířenějších koření, vyznačující se příjemnou sladkou vůní...



Anýz se v kuchyni používá jako celý nebo drcený do pečiva a sušenek, do některých druhů chleba, velmi lahodný je v hruškovém a jablečném kompotu, dále se používá k nakládání červené řepy, do červeného zelí, okurek, je možno jej přidat i k dušeným žampiónům. Koření se jim zejména masité pokrmy čínské a indické kuchyně, odstraňuje specifický pach při smažení ryb.

Anýz je nejen oblíbené koření, ale i lék, který působí proti nadýmání, zácpě, podporuje trávení, tvorbu žluči, usnadňuje vykašlávání, dezinfikuje dýchací a trávicí soustavu , aj.

Anýz - Pimpinella anisum Anýz - Pimpinella anisum



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 1]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 10. 09. 2009 | 2416 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Anýz - Pimpinella anisum
Anýz - Pimpinella anisum

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |