Skip to content

OK – RECEPTY

vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…

Menu
  • Maso
  • Polévky
  • Studená kuchyně
  • Sladká jídla
  • Nápoje
  • Koření a bylinky
  • Ostatní jídla

Zážitková gastronomie v Praze

9. 9. 2025
| Žádné komentáře
| Doporučujeme

Plánujete firemní večírek, teambuilding, konferenci nebo setkání s obchodními partnery? Pokud chcete, aby vaše akce byla víc než jen příjemné posezení s jídlem, je ideální volbou zážitková gastronomie. Tento moderní trend spojuje chutě, vizuální podívanou a interaktivní přístup k hostům. FoodArt agency patří mezi špičky v Praze, které se na tento koncept specializují a přinášejí […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/52/" rel="category tag">Doporučujeme</a> Leave a comment

Proč používat olivový olej na všechno? Krétské tajemství zdraví a dlouhověkosti

11. 7. 2025
| Žádné komentáře
| Doporučujeme

Olivový olej je na Krétě základem téměř každého jídla, přičemž místní obyvatelé ho používají na smažení, pečení, grilování, ale i do dezertů. Věří totiž, že olivový olej je zdrojem jejich vitality a dlouhověkosti. Prémiový extra panenský olivový olej Zakros, který je lisovaný za studena přímo ve stejnojmenné oblasti na východě Kréty, v sobě tuto tradici […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/52/" rel="category tag">Doporučujeme</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/olivovy-olej/" rel="tag">olivový olej</a> Leave a comment

Dá se máslo zamrazit? A jak na to správně? Aneb proč vůbec uvažovat o mrazení másla

25. 5. 2025
| Žádné komentáře
| Ostatní, Škola vaření

Máslo je základní surovina, kterou má většina domácností téměř neustále po ruce. Používá se při vaření, pečení, k mazání na chleba i jako přísada do omáček. Někdy se ale stane, že másla doma najednou zbude víc, než je potřeba – ať už kvůli výhodné akci v obchodě, blížícímu se datu spotřeby nebo většímu nákupu před […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/41/" rel="category tag">Ostatní</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/34/" rel="category tag">Škola vaření</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/maslo/" rel="tag">máslo</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/mrazeni/" rel="tag">mražení</a> Leave a comment

Kouzlo domácího bezového sirupu. Jak ho připravit od květu až po poslední kapku

17. 5. 2025
| Žádné komentáře
| Koření a bylinky, Nápoje

Bez černý je jednou z nejvoňavějších bylin našich zahrad, luk a okrajů cest. V době květu zaplavuje okolí jemnou, nasládlou vůní a láká nejen včely, ale i milovníky tradičních receptů. Domácí bezový sirup patří k oblíbeným jarním rituálům mnoha rodin. Jeho výroba je překvapivě jednoduchá, ale přesto má svá pravidla – od správného sběru až […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/43/" rel="category tag">Koření a bylinky</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/napoje/" rel="category tag">Nápoje</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/bez-cerny/" rel="tag">bez černý</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/limonada/" rel="tag">limonáda</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/sirup/" rel="tag">sirup</a> Leave a comment

Libeček lékařský: královská bylina zahrady i kuchyně

8. 5. 2025
| Žádné komentáře
| Koření a bylinky

Libeček lékařský (Levisticum officinale) je vytrvalá bylina, která na první pohled zaujme svým robustním vzrůstem a výraznou vůní. Pochází z oblasti jihozápadní Asie, ale v Evropě, a zejména ve střední části, je doma už po staletí. Tradičně byl pěstován na klášterních zahradách, v lidovém léčitelství i jako aromatická rostlina pro kuchyni. Rostlina dorůstá výšky až […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/43/" rel="category tag">Koření a bylinky</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/libecek/" rel="tag">libeček</a> Leave a comment

Pollock, to je lehká a cenově dostupná ryba s překvapivými výhodami

18. 4. 2025
| Žádné komentáře
| Ryby

Ryba pollock, často označovaná jako aljašská treska, je jedním z nejdostupnějších druhů rybího masa na trhu. Přestože se často zaměňuje s pravou treskou, jde o jiný druh – konkrétně Gadus chalcogrammus, tedy treskovitou rybu, která se vyskytuje především v chladných vodách severního Tichého oceánu, zejména kolem Aljašky a Japonska. Pollock je oblíbený nejen pro svou […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/ryby/" rel="category tag">Ryby</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/pollock/" rel="tag">pollock</a> Leave a comment

Čaj Samahan to je přírodní lék na podporu imunity a zdraví

6. 3. 2025
| Žádné komentáře
| Teplé nápoje

V dnešní uspěchané době, kdy jsme neustále vystaveni stresu, znečištěnému prostředí a častým zdravotním problémům, hledáme přírodní způsoby, jak podpořit naše zdraví a posílit imunitní systém. Jedním z takových přírodních pomocníků je čaj Samahan, který se v posledních letech těší stále větší popularitě nejen v Asii, ale i v dalších částech světa. Tento čaj se […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/napoje/teple-napoje/" rel="category tag">Teplé nápoje</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/caj/" rel="tag">čaj</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/imunita/" rel="tag">imunita</a> Leave a comment

Navigace pro příspěvky

1 2 … 296 Následující

Vyhledávání

Rubriky

  • Doporučujeme (45)
  • Koření a bylinky (28)
  • Maso (614)
    • Dary moře (14)
    • Drůbež (150)
    • Guláše (94)
    • Hovězí maso (31)
    • Na ohni a grilu… (45)
    • Ostatní maso (65)
    • Ryby (46)
    • Sojové maso (6)
    • Vepřové maso (144)
    • Zvěřina (20)
  • Nápoje (70)
    • Alkoholické koktejly (33)
    • Káva (12)
    • Nealkoholické koktejly (8)
    • Pivo (1)
    • Teplé nápoje (7)
    • Víno (4)
  • Nezařazené (4)
  • Ostatní (154)
  • Ostatní jídla (399)
    • Brambory (75)
    • Lušteniny (18)
    • Míchané saláty (10)
    • Omáčky (34)
    • Pizzy (17)
    • Rýže (11)
    • Slané pečivo, tyčinky… (46)
    • Těstoviny (40)
    • Vejce (28)
    • Zavářky, noky (22)
    • Zelenina (95)
  • Polévky (207)
    • Masové vývary (17)
    • Ostatní polévky (99)
    • Ostatní sladká (40)
    • Studené polévky (3)
    • Zeleninové (48)
  • Škola vaření (8)
  • Sladká jídla (257)
    • Bábovky, buchty (120)
    • Dorty, zákusky (59)
    • Ovocné knedlíky (14)
    • Vánoční cukroví (61)
  • Snídaně (6)
  • Studená kuchyně (274)
    • Chlebícky, jednohubky (31)
    • Paštiky (8)
    • Pomazánky (83)
    • Saláty (72)
    • Zavařeniny, marmelády (74)
  • Tipy a triky (53)

RSS Príma receptář.cz

  • Co by byla polévka bez knedlíčků? Tyhle recepty vás dostanou 28. 9. 2025
    Polévka je základ české kuchyně. Zahřeje, zasytí a často dokáže být samostatným jídlem. Ale přiznejme si, co by to bylo za polévku bez knedlíčků? Tyhle malé kuličky dokážou obyčejnou hovězí […] Příspěvek Co by byla polévka bez knedlíčků? Tyhle recepty vás dostanou pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • Co s podzimní úrodou jablek? Štrúdl, koláče, mošt i džem 26. 9. 2025
    Každý, kdo má na zahradě alespoň jeden jabloňový strom, ví, že podzim přináší nejen radost, ale i otázku: co s tolika jablky? Jejich sklizeň je někdy tak bohatá, že už […] Příspěvek Co s podzimní úrodou jablek? Štrúdl, koláče, mošt i džem pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • Nejčastější houbařské dotazy: Jsou staré houby nebezpečné? A co se stane, když houbu zapomenete v igelitce? 3. 9. 2025
    Houby máme v Česku skoro za národní sport. Sbíráme je, sušíme, nakládáme, smažíme, plníme jimi knedlíky a říkáme o nich vtipy. Jenže i když si myslíme, že jsme zkušení houbaři, […] Příspěvek Nejčastější houbařské dotazy: Jsou staré houby nebezpečné? A co se stane, když houbu zapomenete v igelitce? pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová

Archivy

Štítky

anglická slanina brambory bílé víno celer cibule citrónová šťáva cukr hladká mouka Houby hořčice hrubá mouka jablka kečup kmín kořenová zelenina koření kuře kuřecí prsa květák majonéza majoránka mletá paprika mléko mouka mrkev máslo olej polohrubá mouka polévka pórek rajčata rum slanina smetana strouhanka sýr sůl tvaroh těstoviny uzené maso vejce zakysaná smetana zelenina česnek šunka

Kontaktní údaje

Alida, spol. s r.o.

V Lípách 157 295 01

Mnichovo Hradiště

IČ: 63472198

info@alida.cz

Odkazy

© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress