50/4 - Kynuté knedlíky s jablkohruškovými povidly + foto postup

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

50/4 - Kynuté knedlíky s jablkohruškovými povidly + foto postup

Uvařte si chutné, levné, časově nenáročné kynuté knedlíky pro celou rodinu a ještě vám zbude na nákup jednoduché hotové polévky ze sáčku.

300 g polohrubé mouky
špetička soli
1 celé vejce
1,5 dl mléka
1/2 kostky droždí
1 lžíce cukru
domácí povidla jablkohrušková nebo koupená švestková aj.
80 g másla na polití knedlíků
mletý cukr a granko (nemusí být) na posypání knedlíků



R o z p o č e t :

polohrubá mouka - 3 Kč
1,5 dl mléka - 2 Kč
droždí - 2 Kč
vejce - 3 Kč
povidla (nemáme-li z vlastní výroby) - 15 Kč
máslo - 8 Kč
cukr, granko - 6 Kč

C e l k e m : 39 Kč

50/4 - Kynuté knedlíky s jablkohruškovými povidly - recept

Do mísy prosejeme polohrubou mouku, přidáme špetičku soli, vejce a vlijeme vzešlý kvásek. Ten si připravíme mírným zahřatím mléka (spíš vlažné) v malém kastrolku, do kterého přidáme 1 lžičku cukru krupice a rozdrobené droždí, přikryjeme pokličkou a za 1 - 2 minuty se droždí "rozteče" - a kvásek je hotový.



Mouku, vejce a kvásek uhněteme el. hnětačem na středně tuhé těsto, které necháme (přikryté čistou utěrkou) kynout asi půl hodiny (těsto zdvojnásobí objem).



Pak polévkovou lžící klademe na pomoučený vál kousky těsta...



...poté z nich vytvarujeme placičky, na které klademe lžičku povidel.



Placičky prsty uzavřeme a spojením dolů klademe znovu na vál, necháme asi 10 min. znovu nakynout.



Mezitím si připravíme široký kastrol s vodou, do kterého rozložíme napařovač knedlíků (ten můžeme potřít kouskem másla, knedlíky se nepřilepí)...



...a až voda začne vařit, naklademe na napařovač knedlíky, přiklopíme poklicí a za 10 minut jsou kynuté knedlíky s jablkohruškovými povidly spolehlivě hotové.

Na talíři pak knedlíky polijeme rozpuštěným máslem, posypeme mletým cukrem a poprášíme grankem.



TIP

Knedlíky můžete jindy plnit např. čerstvým nebo kompotovaným ovocem (např. meruňkami, švestkami, jablky aj.), nebo tvarohovou náplní, mákovou náplní - fantazii se meze nekladou, jen suroviny jsou pak cenově náročnější.



[Akt. známka: 1,52 / Počet hlasů: 21]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 31. 01. 2010 | 11187 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



50/4 - Kynuté knedlíky s jablkohruškovými povidly + foto postup
Kynuté knedlíky s jablkohruškovými povidly, polohrubá mouka, droždí, mléko, vejce, jablkohrušková povidla, máslo

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |