Vánoční věnec + foto postup

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Vánoční věnec + foto postup

Vánoční věnec + foto postup Zkuste si namísto vánočky upéct vánoční věnec, který vám nabízí prostor pro fantazii, můžete obměňovat náplně i počet splétaných pramenů do věnce.

Na těsto:

500 g hladké mouky
100 g Hery
1 kostka droždí (42 g)
50 g cukr krupice
2 vejce
150 ml mléka
1 vanilkový cukr
špetka soli
bílek na potření...




Vánoční věnec - recept

Na ořechovou náplň:

150 g mletých ořechů
1 celé vejce
80 g cukru krupice
20 ml rumu

Na tvarohovou náplň:

150 g tvarohu
1 žloutek
1/2 balíčku vanilkového cukru
krupicový cukr podle chuti
trošku mléka podle potřeby

Prosatou mouku dejte do mísy, přidejte špetku soli, celá vejce, rozpuštěnou (ale ne horkou) Heru a nakonec kvásek. Ten si připravíte tak, že v menším kastrolku mírně zahřejete mléko s cukrem, přidáte rozdrobené droždí, zakryjete pokličkou a necháte 1-2 minuty stát, poté jej přidáte k těstu.

Vánoční věnec + foto postup


El. hnětáčem nebo ručně vypracujete hladké, vlačné těsto, které nechte čistou utěrkou přikryté kynout asi 30 minut na teplém místě.

Vánoční věnec + foto postup Vánoční věnec + foto postup



Mezitím si připravte náplně. Jejich příprava je jednoduchá, prakticky smícháte jen uvedené suroviny dohromady.

Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném vále na plát asi 40 x 20 cm a rozkrájejte na 2 pruhy (asi 10x40 cm).

Vánoční věnec + foto postup


Doprostřed prvního dejte ořechovou náplň, kraje potřete rozšlehaným bílkem a srolujte do pramene. Druhý naplňte tvarohovou náplní a udělejte totéž.

Vánoční věnec + foto postup


Oba prameny pak spleťe do copu...

Vánoční věnec + foto postup


...stočte do věnce, přendejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě asi 10 - 15 min. kynout.

Vánoční věnec + foto postup


Věnec pak potřete rozšlehaným bílkem (nebo celým vejcem) a pečte v předehřáté troubě na 180° C asi 15 minut, pak teplotu snižte na 160° a dopečte asi 20 minut.

Po upečení vánoční věnec nechte vychladnout a pak už se vaší fantazii meze nekladou. Můžete je buď jenom pocukrovat, ozdobit stuhou nebo větvičkou, přidat svíčku apod.

Vánoční věnec + foto postup





[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 16]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 19. 11. 2009 | 5503 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Vánoční věnec + foto postup
Vánoční věnec, hladká mouka, Hera, ořechová náplň, tvarohová náplň

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |