Rajská omáčka II - rychlý základ + foto

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Rajská omáčka II - rychlý základ + foto

Rajská omáčka II - rychlý základ Tento recept je univerzální, během 25 minut vytvoříme rychlý a levný základ pro několik druhů vynikajících rajských omáček...

rajský protlak 100g
loupaná nakládaná rajčata 500g
cibule
olej (olivový)
2 kostky masoxu
sůl, bobkový list



Rajská omáčka II - rychlý základ - recept

Na oleji (2-3 lžíce) zpěníme na středním plameni nadrobno nakrájenou střední cibuli. Počkáme až zezlátne a přidáme plechovku (cca 400-500g) loupaných rajčat - v létě můžeme použít čerstvá loupaná rajčata.

Rajská omáčka II - rychlý základ Rajská omáčka II - rychlý základ


Necháme chvíli prohřát a pak vařečkou nebo vidličkou rajčata rozmělníme na menší kousky. Přikryjeme pokličkou a dusíme na středním ohni asi 3-4 minuty. Pak přidáme rajský protlak, osolíme a vše promícháme.

Rajská omáčka II - rychlý základ Rajská omáčka II - rychlý základ


Přilijeme 2-3 dcl vroucí vody, přidáme 2 kostky masoxu a 2 bobkové listy. Potud neutrální základ.

Tady už můžeme začít ovlivňovat konečnou chuť omáčky. Můžeme přidat třeba rozmačkaný česnek, bylinky pro italskou kuchyni (oregáno, bazalka), klasická česká rajská snese špetku skořice...

Vše dusíme asi 15 minut, pak omáčku scedíme do drátěného cedníku.

Rajská omáčka II - rychlý základ Rajská omáčka II - rychlý základ


Zeleninu propasírujeme lžící nebo "hříbkem". Pokud rajčata dusíme jen asi těch 15 minut, nejsou ještě úplně rozvařená a cibule také ne, a tak jde pasírování ztuha. Pokud byste je nechali déle, půjde to lépe, ale chuť a hodnota potravin klesá... Zcezená omáčka nám poslouží jako dobrý základ pro rajčatové omáčky k masu, špagetám, knedlíkům... můžeme ji zahustit hladkou moukou rozmíchanou ve vodě, zjemnit smetanou, dochutit cukrem a octem....



Rajská omáčka II - rychlý základ Rajská omáčka II - rychlý základ


Nebo rovnou podávat jako lehkou rajskou omáčku k těstovinám. Můžeme nastrouhat sýr ...

Rajská omáčka II - rychlý základ



[Akt. známka: 1,17 / Počet hlasů: 6]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 05. 04. 2008 | 10432 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Rajská omáčka II - rychlý základ + foto
Rajská omáčka II - rychlý základ + foto

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |