Kuřecí játra se žampiony + foto

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Kuřecí játra se žampiony + foto

Kuřecí játra se žampiony 500 g kuřecích jater
200 g žampionú
červená (nebo jiná) paprika
cibule
hořčice, sůl, pepř, majoránka, petržel
olej nebo sádlo




Nadrobno nakrájenou střední cibuli (nebo pórek) zpěníme v hlubším kastrólu nebo pánvi na lžíci oleje (nebo na sádle). 3-5 minut mícháme na mírném ohni až začne zlátnout. NESOLÍME!!!! Játra solíme až těsně před dokončením, jinak by ztrvdla!!!

Kuřecí játra se žampiony Kuřecí játra se žampiony


Přidáme játra a důkladně promícháme. Ještě než se játra úplně zatáhnou (zešednou) přidáme 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice. Přilejeme 3 dcl vody, přiklopíme pokličkou a necháme 10 minut dusit.

Kuřecí játra se žampiony Kuřecí játra se žampiony


Přisypeme majoránku a petrželku - můžou být čerstvé, mražené nebo i sušené. Zhruba polévková lžíce od každého. Pak přidáme na kostičky nakrájenou 1/2 červené (to jen kvůli barvě, může být jakákoliv paprika) kapie.

Kuřecí játra se žampiony Kuřecí játra se žampiony


Dále přidáme žampiony nakrájené na kostičky nebo plátky (cca 0,5 cm silné). Vše důkladně promícháme, podle potřeby přilejeme vodu (1-2 dcl nebo nic), přiklopíme pokličkou a necháme dalších cca 20 minut dusit.

Kuřecí játra se žampiony Kuřecí játra se žampiony


2-3 minuty před dokončením dosolíme a můžeme přidat polévkovou lžíci sojové omáčky. Podáváme s rýží, chlebem nebo bramborem.

Kuřecí játra se žampiony



[Akt. známka: 1,08 / Počet hlasů: 13]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 01. 02. 2008 | 5480 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Kuřecí játra se žampiony + foto
kuřecí játra na žamoionech

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |