Jablečný štrůdl po studentsku + foto postup

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Bábovky, buchty, Vydáno dne: 16. 04. 2015

Dnes mám pro Vás jednoduchý návod, jak si doma během půl hodinky připravit věci na upečení štrůdlu a jejich poskládání dohromady. Budeme péct dvě šišky štrůdlu.

Co budeme potřebovat:



 

Postup:

Postup jsem vypracoval s "živými" fotografiemi z přípravy. Můj štrůdl je aktuálně v troubě, takže tento článek bude čerstvý jako on :-).
1) Připravíme si na linku 7 jablek menší velikosti (Tesco velikost :-D)
2) Položíme na jablka škrabku.
3) Jablka oškrábáme, vložíme je do připravené plastové mísy a zapíchneme do jednoho z nich škrabku.
4) Nyní škrabku vyjmeme z jablka a jablka vyndáme ven na linku, protože nám v misce překáží.
5) Na misku si položíme struhladlo.
6) Jalbka ostrouháme na jemno a struhadlo zapíchneme do jablek.
7) Nyní vyhodíme zbytky z jablek a utřeme linku.
8) Pokud máte pocit, že máte potřebu, můžete si dát pár šluků z e-cigarety.
9) Nyní si připravíme skořici a nasypeme na nastrouhaná jablka. Skořicí nešetříme.
10) Do směsi ještě přidáme moučkový cukr.
11) Zamícháme, ochutnáme a dojde nám, že je to málo sladké. Přidáme cukr.
12) Připravíme si rozmražené listové těsto.  
      
13) Linku si posypeme hladkou moukou a tu rozmácháme po lince rukou.
14) Na rozprostřenou mouka položíme jeden díl těsta a na něj váleček.
15) Těsto se pokusíme rozválet do obdélníku, pokud se Vám to nepovede, těsto zmačkejte a postup
zopakujte.
16) Těsto posypte trouchou strouhanky (není nutné, viz. druhá šiška).
17) První způsob plnění jablky - polovinu jablek rozprostřete pouze uprostřed.
18) A složte jako ručník - nejdříve ohnout předek a pak zadek. Poté přeneste na plech.
 
19) Nyní si nastavte troubu na 180 stupňů a nechte ji nahřát.
20) Rozválejte druhý kus listového těsta. Nyní již není potřeba na těsto pokládat váleček.
21) Nyní buď těsto posypte strouhankou, nebo na to zapomeňte jako já a rovnou rozprostřete zbytek jablek. Tentokrát druhý způsob - jablka jsou všude.
21) Zabalte, přeneste na plech a položte mezi šišky sklenici, vejce a vidličku.
22) Vejce rozbijte, nalijte do sklenice a vidličkou rozškvrdlejte na maděru.
23) Před nanesením vejce šišky posypte trochou moučkového cukru a ten uhlaďte.
24) Metličkou z veletrhu Země živitelka (jiná není kompatibilní s tímto typem štrůdlu) naneste rovnoměrně rozkvedlané vejce na obě šišky.
25) Plech s šiškami strčte do nahřáte trouby a zapněte proudění vzduchu. Pokud tuto funkci Vaše trouba nemá, zvedněte teplotu na 200 stupňů.
26) Na svém mobilním telefonu nastavte časovač na 30 minut.
27) A nakonec, konečně, po 30 minutách s občasnou kontrolou zda štrůdly nehoří, vytáhněte plech ven a užijte si tu vůni.
28) Nyní můžete strůdl nakrájet a vychutnat si nezdravou, sladkou, cukrůplnou večeři :).
Časy na troubě a mobilním telefonu nesedí z důvodu pořízení screenu obrazovky dodatečně.