Bombajská káva + foto

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Káva, Vydáno dne: 06. 01. 2014

Káva pochází z afrického kontinentu, přesněji se jedná o Etiopii. Datace o jejím užívání je již přes 1400 let stará. Takže tradice v pití kávy je již velmi dlouhá. A stejně jako tehdy byla používána pro povzbuzení, tak i z těchto důvodů ji vyhledáváme dnes. Ovšem nejen proto, její aroma a různé chutě jsou tím, co nás na ní láká neméně. Přibližme si proto, jak si lze připravit tradiční bombajskou kávu.                                                                 

Ingredience:                                                           Bombajská káva           



Příprava:

Do vody ideálně v džezvě (kdo nemá, zkusí využít menší hrnec) nasypeme kávu, přidáme rum, cukr a také skořici i hřebíček. Zalijeme množstvím vody na jeden šálek a následně necháme přejít varem. Vše přecedíme do šálku, dozdobíme šlehačkou a posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou.  Bombajská káva je hotová a je možné ji podávat. Dobrou chuť. 

 

 

Bombajská káva