Španělské zapékané brambory

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Brambory, Vydáno dne: 11. 03. 2012

Na 4 porce budeme potřebovat:

4 hrnky brambor nakrájených na kostičky
3 lžíce olivového oleje
1 nakrájená cibule
2 prolisované stroužky česneku
400g nakrájených rajčat z konzervy
80g klobásy Chorizo
1 nakrájená zelená paprika
1/2 lžičky mleté papriky
1/4 hrnku rozpůlených černých oliv
8 vajec, sůl a pepř

Jídlo bude pikantnější, přidáte-li do něj lžičku mletého chili

Nakrájené brambory vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut doměkka, pak je scedíme a necháme okapat. Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme cibuli a česnek a na mírném ohni je 2-3 minuty opékáme doměkka. Přidáme rajčata a zvolna dusíme asi 10 minut, až směs mírně zhoustne.

Přisypeme brambory, chorizo nakrájené na plátky, papriku, mletou papriku a olivy.Osolíme, opepříme a 5 minut zahříváme, pak směs přendáme do zapékací misky. Do směsi uděláme 8 jamek a do každé rozbijeme jedno vejce. Vejce osolíme a opepříme.

Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 5 minut, až vejce ztuhnou.

TIP:
Místo klobásy chorizo se může použít kuřecí maso.