Pivní karbanátky se sýrovou omáčkou

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Ostatní maso, Vydáno dne: 13. 05. 2011

50g másla
1 malá cibule
8 stroužků česneku
150g kapusty
1 malá červená paprika
1/2 malé cukety
hrst petrželové natě
250 ml černého piva
500g mletého masa (mix hovězí a vepřové)
strouhanka
1 vejce
sůl
mletý pepř

200 ml smetany
250g nivy

500g raných brambor
1 jarní cibulka
hrst pažitky
100g másla

Zeleninu nakrájíme na jemné kostičky, petrželku nasekáme a orestujeme na másle. Zalijeme pivem, krátce povařime a necháme zchladnout.
Potom směs smícháme s masem, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Ze vzniklé směsi začneme tvarovat placičky, které zlehka obalíme ve strouhance a na oleji dozlatova usmažíme.
Sýrovou omáčku vytvoříme tak, že nivu nastrouháme či rozdrobíme do pánve a zalijeme smetanou. Za stálého míchání rozpustíme a krátce povaříme do zhoustnutí.
Brambory uvaříme ve slupce, rozmačkáme je s máslem, nakrájenou jarní cibulkou a pažitkou.