Grilovaný pstruh s bylinkami ve slanině

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Ryby, Vydáno dne: 12. 01. 2015

4 pstruhy
12 dlouhých plátků anglické slaniny
citronová šťáva
hrnek jemně nasekaných čerstvých bylinek( petržel, pažitka, máta, tymián a majoránka)
hrubě drcený pepř a sůl



Vykuchané pstruhy omyjeme, osušíme a uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Vnitřek ryb naplníme nasekanými bylinkami. Z obou stran každé ryby uděláme do kůže několik šikmých zářezů. Naplněné pstruhy omotáme plátky slaniny, kterou upevníme jehlou. Takto připravené pstruhy rozložíme na rozpálený gril a grilujeme na mírném žáru 7-9 minut z každé strany. Pstruhy krátce po ogrilování pokapeme citronovou šťávou a ihned podáváme.