Panenka pečená v pepřové omáčce

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Vepřové maso, Vydáno dne: 06. 05. 2011

400g panenky
200ml smetany ke šlehání
200ml vývaru (i z kostky)
100g tenkých plátků anglické slaniny
1 lžíce hrubě nadrceného pepře (černý, červený, zelený - potlučené v hmoždíři nebo paličkou)
2 lžíce másla
2-3 lžíce hladké mouky
sůl a olej

Maso nakrájíme na zhruba 1,5 cm plátky, maso zlehka naklepeme, osolíme a zprudka na rozpálené pánvi dohněda opečeme. Vyjmeme panenku a zabalíme do plátků anglické slaniny.
V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme lžíci nadrceného pepře, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme studeným vývarem a posléze šlehačkou. Povaříme než nám směs zhoustne a poté přelijeme do zapékací misky. Do omáčky vložíme porce masa zabalené do slaniny a pečeme ve vyhřáté troubě na 210°C asi 30 minut.