Dršky v bylinkovém těstíčku

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Ostatní maso, Vydáno dne: 13. 02. 2011

400 g uvařených drštěk

Těstíčko:

100 g hladké mouky
2 žloutky
1 dl světlého piva
jemně usekané čerstvé bylinky( např. petrželka, bazalka nebo tymián)
1 stroužek česneku
sůl
olej na smažení

Dršky v bylinkovém těstíčku - recept

Dršky po uvaření vyjmeme, necháme okapat, pak je osolíme a nakrájíme na proužky.

Z mouky, žloutků, piva, bylinek a prolisovaného stroužku česneku umícháme hustší těstíčko, jemně jej osolíme, promícháme a obalujeme v něm uvařené dršky.

Dršky v bylinkovém těstíčku usmažíme na rozpáleném oleji a podáváme s rajčaty nebo s vychlazeným čatní.