Pórek obalený ve slanině

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Zelenina, Vydáno dne: 09. 02. 2011

4 menší pórky
8 plátků anglické slaniny (nebo pršutu)
20 g másla
10 kuliček černého pepře
2 lžíce dezertního vína
125 ml kuřecího vývaru

Pórek obalený ve slanině - recept

Do pekáčku nalijeme vývar a víno a přidáme pepř.
Mezitím si troubu rozehřejeme na 180 ° C.
Z očištěných pórků odkrojíme zelené listy a bílou část rozkrojíme na polovinu. Každý kousek obalíme plátkem anglické slaniny a vložíme do pekáčku. Na jednotlivé kousky položíme trošku másla a pekáč překryjeme alobalem. Pečeme v rozehřáté troubě asi 40 minut, poté alobal sundáme a odkryté pečeme ještě 5 minut, dokud slanina nebude křupavá.

Pórek obalený ve slanině podáváme s bagetkou nebo vařeným bramborem či bramborovou kaší.