Vepřové maso po italsku

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Vepřové maso, Vydáno dne: 24. 01. 2011

Zkuste si upéct šťavnaté masíčko zase jinak.

800 g vykostěné vepřové pečeně (nebo panenky)
100 g sušených rajčat naložených v oleji
100 g mozzarelly
1/2 svazku bazalky
sůl, pepř
4 lžíce oleje

Vepřové maso po italsku - recept

Maso podélně nařízneme. Sušená rajčata necháme okapat a spolu s mozzarellou je nakrájíme nadrobno, přidáme jemně nasekanou bazalku, osolíme, opepříme a promícháme.
Maso naplníme rajčatovou směsí a dobře svážeme, osolíme a okořeníme.
V pekáčku rozpálíme olej, zprudka vepřové maso po italsku osmahneme a dáme péct na asi 30 minut do předehřáté trouby na 160 °C.

K tomuto plněnému vepřovému masu můžeme podávat brambory uvařené ve slupce, které po oloupání nakrájíme a na oleji opečeme dozlatova a k nim nakonec přidáme rozpůlená cherry rajčátka.

Je to dobrota!